Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hloupý nápad pragmatického parazita.  Nic víc.

0 2
možnosti
Foto

Nejsem velkým příznivcem povinné volební účasti. Myslím, že i člověk, který nejde k volbám, svým způsobem také hlasuje; přesněji: přenechává svůj hlas jiným, protože nenachází dostatek odvahy, aby přijal odpovědnost za tu volbu. To demokracie musí tolerovat — byť s nereprezentativním výsledkem.

Ptal bych se raději, zda volební právo nějak neomezovat. Třeba tak, že jestliže jedinec je živ z darů společnost — lhostejno, zda nezaměstnaní, důchodci, státní úředníci — mají vůbec mít volební právo. 

Kloním se k názoru, že nikoliv. Jestliže je někdo v pozici žadatele o cizí peníze, jeho volební právo by mělo být přinejmenším slabší, nebo dokonce žádné. 

Už tady vidím zuřivé komentáře, že důchodci nejsou debilové… To nikde nepíšu. Jen jsou v pozici, společně se státními zaměstnanci, kdy by mohli volebním mechanismem vynutit, aby se na cizí úkor měli lépe. 

V tom spatřuji omyl všeobecného volebního práva.

Jen člověk, který je schopen být živ bez všeobjímajícího vlivu státu a jeho mechanismů by měl mít právo volit politickou reprezentaci státu, která nakládá s jeho penězi. Všechno ostatní je socialismus, v horším případě komunismus.

0 0
možnosti
JR

J17a72r90a 13R68a12n86k

26. 3. 2014 23:23

Ovsem vice vymluvny je znehodnoceny volebni listek, pritomnost se pocita.

1 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1572x
Absolvent práva a žurnalistiky na Univerzitě Karlově v Praze.

Libertarián, fanoušek florbalu a klasické hardrockové hudby. Odpůrce gramatického paradigma.

Člen strany Svobodných.

Seznam rubrik