Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jaromír Jágr je pro mne optimální prezident. Kvalitní člověk, známý člověk.

Nikdo jiný národ nepřesvědčí, že hulvát, tlučhuba a samolibý narcis na Hrad nepatří!

0 0
možnosti

Souhlasím s Vámi, že tato volba se nepovedla. Ukazuje to na nevyspělost naší společnosti. Myslím lidskou i politickou. Asi si ještě lepšího nezasloužíme. A proto diskutujme a hledejme. Pro mě, když se podíváte na výsledky odpovědí v debatách v předvolební kampani minulé volby ,tak lidé zvolili toho ,co nejvíce mlžil(neověřitelné informace)nejvíce nemluvil pravdu, a řekl nejvíce polopravd. Přesto ho lidé zvolili. Některá z Vámi navržených jmen v článku by pro mě byla i volitelná, nemyslím paní Bobo ani Škromacha. Říkat je ještě nebudeme, ta doba nastane. Zásadně nesouhlasím s agitkou made in SSSR pana Klause ,že nemá cenu stavět ani protikandidáta.(Prosím to byl předseda demokratické strany) a teď nabádá občany, aby se vzdali svého demokratického práva. RvRvRvRvV prvním kole volilo pana Zemana 14% možných voličů. Tady je cesta.!! Vy pište dál R^[>-]VHavel si nejvíce cenil vstupu do NATO. Po necelých 20letech si myslím ,že měl pravdu. Pro některé je to ta největší škoda. Pan president vypadá na to ,že si pošle pro hradní stráž do Kremlu nebo do Pekingu a naše kluky vyhodí, protože málo mávají.[>-]

2 3
možnosti

J74a54n 14R43á48ž

6. 4. 2016 13:42

Vtip je, že na to, jestli bude Zeman příštím prezidentem má největší vliv jeho zdraví a jestli se nerozhodne kandidovat třeba Robejšek.

Praha volbu prezidenta v žádném případě neovlivní, neb v přímé volbě hlas pražských mluvčích představuje zanedbatelnou menšinu.

Mimochodem: Zatím výběr "osobností" kteří se z dílny pražské intelektuální smetánky jako kandidáti objeví, vzbuzují spíše pobavený úsměv.

2 1
možnosti

J94a12n 59R63á36ž

6. 4. 2016 13:49

A dodávám: Zeman, který dle autora trvale diskredituje prezidentský úřad v očích veřejnosti, má trvalou podporu 60-70% příslušníků té "veřejnosti.

Osobně z toho nadšený nejsem, ale popírat tento fakt svědčí o jisté nedostatečnosti v autorových úvahách, což článek posouvá do kategorie blábolů..

2 1
možnosti
Foto

,,Na Hrad není „příliš dobrý“ nikdo"

Že hrad, coby sídlo králů, se stal sídlem prezidentským, čili sídlem osoby, jež ,,zosobńuje" STÁT, TO JE celkem pochopitelné. Ovšem žádný z našich prezidentů nebyl nikdy ,,absolutistou" co do výkonu moci vůči státu. Možná, do jisté míry, jím byl T.G.M. z titulu jeho uznávané autority, především coby osobnosti. Jinak žádný.

Co se V.H. týká, více méně souhlasím s panem Benešem, ač ne zcela v plném rozsahu. V.H. byl v podstatě především ,,produktem" promyšleného PíÁr, jež mnozí přijali jako skutečnost. Jiní pak takřka až jako jeho adoraci a dodnes na ní trvajíRv

V současné době zde skutečně není žádná osobnost. Mediálně známá! A přitom taková, aby byla ochotna tento post přijmout, NATOŽ SE O NĚJ UCHÁZET! Mnoho ,,rádobypovolaných", málo ,,vyvolených":-/

0 1
možnosti

Jestliže Zeman bude podruhé kandidovat, budu ho volit.

Budu ho volit právě proto, že to, co Vy chcete (určitý odkaz Václava Havla), já nechci.

Netoužím po prezidentovi, který bude pronášet nic neříkající fráze o vyšších morálních výzvách a o nepolitické politice. Netoužím po prezidentovi, který pod pláštěm falešného humanismu bude říkat ve čtvrtek to, co v úterý řekl Berlín a ve středu po něm opakoval Brusel.

A netoužím po prezidentovi, který navíc bude pronášet fráze o morálce, ale při udílení milostí bude přihlížet k osobním vazbám na stíhané (Marta Chadimová( nebo na jejich rodinné příslušníky (Martin Odložil). Jak se fráze o morálce snášejí s uplatňováním osobních vazeb při výkonu funkce? Takže ani s tou morálkou to u toho Havla nebylo nijak silné.

Ale nejde o uplatňování protekce při výkonu funkce. Jde o to, že takoví politici, jako byl Havel, jenom krasořeční, ale nenazvou věci prvými jmény: Evropa dojíždí nikoli na nedostatek humanity, které měl Havel plná ústa, nýbrž na nedostatek akceschopnosti a sebeobranných prvků.

Škody, které takoví politici, jako byl Václav Havel, napáchali, už asi nikdo nenapraví. Evropa už nikdy nebude takovou, jakou bývala dříve. Avšak když už to napravit nelze, měli bychom svou další volbou prezidenta republiky alespoň v rámci omezených možností udělat všechno pro to, aby ten nezadržitelný pád na ústa byl alespoň trochu zpomalen.

2 1
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1572x
Absolvent práva a žurnalistiky na Univerzitě Karlově v Praze.

Libertarián, fanoušek florbalu a klasické hardrockové hudby. Odpůrce gramatického paradigma.

Člen strany Svobodných.

Seznam rubrik