Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Ve srovnani s dobou, kdy jsme nebyli v EU, byly ceny a nejenom potravin v relaci ke mzdam podstatne vyssi. Snad nekdy napisete vazena blogerko, proc tomu tak bylo.

4 1
možnosti
JS

Statistika dokáže dokázat cokoliv. Když jsme nebyli v EU, potraviny byly dotovány a byli jsme potravinově soběstační. Až na banány, ty byly pouze v Praze. Velmi drahé bylo průmyslové zboží.

0 0
možnosti
Foto

Proč vy svobodní jste tak jurodivý? Když tak mluví Okamura a jemu podobní, je mi to proti srsti, ale chápu tu jeho krysí povahu, a že si na tom postavil svoji živnost. Ale k čemu směřujete vy? Co chcete dosáhnout? Rozpad EU? A potom co, pak bude ráj na zemi? To je ta jurodivost přechytralých.

7 2
možnosti
PS

Proč rozpad EU? Ať funguje dál, když bude někomu vyhovovat. Nám ale škodí, fakta a skutky přesvědčují, viz:

Pro ty, kdož mají klapky na očích a nechtějí znát pravdu...doporučuji ke shlédnutí:

Cukrovar v Hrochově Týnci:

Do EU se hrnou státy podobně jako my v roce 2003 - „ceniči zubů“ tehdy objížděli ČR a slibovali padání pečených kuřat do úst až z Bruselu. Místo toho u nás padají cukrovary a další objekty, viz cukrovar Hrochův Týnec:

http://zvedavec.org/komentare/2010/03/3584-zanik-cukrovaru-v-hrochove-tynci.htm

Nejsmutnější obrázek je nakonec, vydržte a poučte se, zda tohle chceme!??Byli jsme před EU, budeme i po ní, věřte si. Viz I.republika, zlatá, suverénní...

0 0
možnosti
Foto

Lžete EU nám dotace nezdražuje-naše DPH je vyšší než to jaké může být dle EU-tedy je to čistě naše rozhodnutí

6 0
možnosti
PK

Jak píšu níže tak nějak prostředky na financování státu musíte získat. Je 1,4 bilionu málo nebo hodně? Např. sousední Rakousko při určité podobnosti ekonomických systémů má o cca 15% méně obyvatel, ale státní rozpočet 3,5x vyšší. A jen tak tak v r.2018 vyšlo. A ne všechno jsou mzdy. Jistě uspořit by se dalo - já bych vrátil kraje do minulosti - zrušit Vary, Liberec, Jihlavu, Pardubice, Olomouc, Zlín. Takovéto plně vybavené kraje musí stát hrozné peníze.

Vytrhnout jenom jídlo a obvinit EU je "populismus".

1 0
možnosti
IB

I10v14o 22B31o90u86š83e

31. 8. 2019 19:59

Za to asi muze EU, ze v CR je dph vyssi nez je nutne....... Paneboze.....

5 1
možnosti
PK

Tak EU ne, ale někde těch 1,4 bilionu musíme vybrat. A to všichni chtějí víc. Tak dnes jsem si přečet ́ že z bytu za 4 miliony, který v Praze vlastníme, bychom v USA zaplatili daň z nemovitosti cca 40 tis.Kč ročně. Platili jsme léta jeden tisíc, teď to budou asi dva.

0 1
možnosti
Foto

On někdo ten blahobytný poslanecký pobyt v Bruselu všem našim zvoleným pantátům a panímámám tam zaplatit musí - přece si to nebudou platit sami sobě, nebo ne? ;-(

3 0
možnosti
MK

M28i69l52a41n 41K44e81s21l

31. 8. 2019 16:30

Nevím,kdo za co může?Jen vím,že ceny místního skrblíka jsou o cca 20% vyšší než v Lidlu.Již po několikáté naši zemědělci prorokovali zvýšení cen masa,mléka,mouky na úroveň pro ně rentabilní.Ta je vždy podstatně vyšší než ta tržní.Kdyby tvoření cen potravin bylo jen na našich zemědělcích a obchodnících-tak běda spotřebitelům.

2 0
možnosti
MK

Víte, kdyby nebyly dotace a opravdu fungoval trh, tak by se ukázalo, kdo z těch zemědělců je rentabilní. A také by najednou mnozí zjistili, že mají rezervy. Vždy mě fascinovalo, když se u nás za dotace nakupovali traktory Lamborghini, traktory John Deere, Deutz Fahr, zatímco v Rakousku zemědělci používali i 40 let staré stroje.

8 1
možnosti
JV

J20i23r43i 16V68r34a80b28e21c

31. 8. 2019 16:24

Tak trochu žvaníš študente. Bez EU by bylo skoro všechno dražší . Je to snad logické, čím větší odběr tím nižší nákupní cena.

5 4
možnosti
MK

V čem žvaní? To, že dotace prodražují je známá věc.

A nemáte pravdu, že bez EU, vy jste asi byl dobrý soudruh, ti také říkali, že bez SSSR by nebylo to, či ono.

Tak jak pak vysvětlíte, že ve státech, jako je Kanada , USA jsou potraviny levnější než v EU? To samé auta, elektronika, ale i nemovitosti. Nebude to tím, že v těchto zemích není takové daňové zatížení jako v EU?

10 1
možnosti
MK

DPH je jedna z největších zhůvěřilostí. Protože již jednou zdaněné peníze daníte podruhé. A co se týče potravin, tak tam je DPH totální nesmysl.

6 2
možnosti
KK

A že jsem tak zvědavý, kde na světě nemají DPH, nebo něco co se jinak jmenuje ale je to vlastně alternativa?

1 2
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1572x
Absolvent práva a žurnalistiky na Univerzitě Karlově v Praze.

Libertarián, fanoušek florbalu a klasické hardrockové hudby. Odpůrce gramatického paradigma.

Člen strany Svobodných.

Seznam rubrik