Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mně zase vadí, že Kalousek si dělá z vlády srandu a spolu s Fialou nemluví pravdu!

8 7
možnosti
JN

U Kalouska nic překvapivého, u Fialy mne to mrzí, měl jsem rád jeho přednášky....

0 0
možnosti
MK

Když bude mít opozice právo "stop" jak říkáte,nebude to opozice,ale vládnoucí strana.Opozice má tolik hlasů k tomu,aby zákon přehlasovala,kolik jí dali její voliči.Pokud má voličů málo,znamená to,že její program se líbí málo lidem a ti tudíž nemohou mít mandát k přehlasování většiny.......jak demokratické.

14 2
možnosti

Hlavní důvod zdržování a blábolení opozice jsou jen předvolebaní body. Všechno a všichni ostatní je jim srdečně ukradené. To doufám US nepřehlédne.

11 7
možnosti
JZ

Ne, opozice žádnou záchrannou brzdu v ruce držet nemusí. Stejně není nijak nijak zajištěno, že ji použije právě v té situaci, kdy to bude nejvíc potřeba, nebo že ji nebude zneužívat dle své libovůle. Záchrannou brzdu by měli mít v rukou především občané, a poněkud se obávám (a např. migrační krize to ukazuje v celé nahotě), že tomu tak není.

13 1
možnosti

Ano! Populistické ODS a TOP 09 jsou pro mne nevolitelné! Lžou!

8 7
možnosti
JN

Překvapuje mě, že student žurnalistiky a práva má v článku několik hrubek...

K samotnému obsahu: já si naopak myslím, že postup vládní koalice byl za dané situace jediný možný. Viz:

http://nozicka.blog.idnes.cz/c/494754/delat-obstrukce-cele-4-roky-nema-s-demokracii-a-svobodou-projevu-nic-spolecneho.html

13 4
možnosti
BM

Já si myslím že dvěstěšedesát dní nebo jak dlouho o tomto zákonu diskutovali by mohlo stačit. Žvanit zbytečně a zdržovat ostatní od práce za naše peníze by opravdu nemuseli.

21 4
možnosti

Souhlas! ODS a TOP 09 hledají jen politické body před volbami!

5 2
možnosti
OP

Odhaduji, že ÚS rozhodne tak, aby zákon platil a přitom naznačí, že parlamentní demokracie má být dodržována

12 0
možnosti
JL

Vazeny pisateli, na vas clanek se lze vyjadrit kratce, nekolika vetami..

Nase organizace vedeni statu potrebuje SILNE oddeleni moci vykone = vlada, od moci zakonodarne = Snemovna a Senat (Parlament)

Pro Snemovnu je potreba zmenit volby do teto casti Parlamentu a nahradit je stejnou volbou jako do Senatu. Volba jednotlivce, ne strany.

Toto jsou zakladni zmeny, ktere nam zaruci urcitou rovnovahu mezi vladnouci skupinou a mezi opozicni skupinou. Vetsinove rozhodnuti zustane.

6 0
možnosti
Foto

Procedura sem, procedura tam. Demokracie je fajn. Hrstka lupičů může okrást miliony lidí a ještě dokáže velkou většinu přesvědčit, že je to pro jejich dobro. ;-D

9 2
možnosti
Foto

A47l52e76š 85M55e52r76t52a

10. 2. 2016 15:16

Myslím, že blokovat sněmovnu z důvodu nechuti pravice zajistit transparentní výběr daní se mi zdá poněkud přehnané. Jako pojistka má sloužit zejména senát, případně podpis prezidenta. Vaše tvrzení v kontextu událostí, které přijetí zákona předcházely se mi zdají úsměvné.

16 3
možnosti
Foto

Daně = loupež a ty hry na pravici jsou jen k oblbnutí lidu. I ti pravičáci potřebují loupit, aby si mohli žít své pohádkové životy.

5 2
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1572x
Absolvent práva a žurnalistiky na Univerzitě Karlově v Praze.

Libertarián, fanoušek florbalu a klasické hardrockové hudby. Odpůrce gramatického paradigma.

Člen strany Svobodných.

Seznam rubrik